Огромни промени очакват  “Градус“ АД . Това съобщиха от компанията в

...
Огромни промени очакват  “Градус“ АД . Това съобщиха от компанията в
Коментари Харесай

Огромни промени за Градус АД, най-големите акционери излизат от управителните органи

Огромни промени очакват   “Градус “ АД. Това оповестиха от компанията в известие, публикувано до медиите. Очаква се в компанията да се въведе Консултативен съвет (Advisory Board), който да е професионален коректив на Съвета на шефовете и най-големите акционери на сдружението – Иван Ангелов и Лука Ангелов да излязат от управителните органи. Ето какво оповестяват от компанията:

Сложната световна икономическа и политическа конюнктура изискват стратегическо визионерство и управническа проактивност и са от решаващо значение за устойчивото развиване на една компания.

Всяка икономическа рецесия дава неподозирани благоприятни условия при добър разбор на риска и явен проект за деяние.

В светлината на тези исторически залози “Градус “ АД възнамерява стратегически промени в своята организационна конструкция на ръководство. В унисон с откритите от десетилетия положителни корпоративни практики от Западна Европа се планува основаването на Консултативен съвет (Advisory Board), който да е професионален коректив на Съвета на шефовете.

Там ще влязат експерти с безупречна известност и богат професионален опит, което е сериозна поръчка и гаранция, че компанията ще премине гладко през комплицираната икономическа неустановеност. С тези свои дейности „ Градус “ АД декларира готовността си за следване на одобрените западноевропейски корпоративни практики, които подсигуряват финансова непоклатимост, интензивен напредък и отбрана на акционерите в сдружението и са разумния идващ стадий от развиването на компанията след добития обществен статут през 2018г.

Промените се предизвикват за реализиране на по-ефективно и ефикасно ръководство на сдружението в подтекста на амбициозните проекти за бъдещо разгръщане и надграждане на положителните финансови резултати, реализирани до този миг.

Важна и решителна стъпка в развиването на „ Градус “ АД е плануваното излизане от управителните органи на най-големите акционери на сдружението – Иван Ангелов и Лука Ангелов. Погледът в бъдещето е ориентиран към предаване на управническите функционалности на новото потомство млади, образовани и стимулирани експерти в композиция с опитни и потвърдени в корпоративния свят мениджъри.

Пост в Съвета на шефовете ще заеме Ангел Ангелов, който има чудесно обучение, безупречна бизнес нравственос и дълготраен професионален опит в холдинга. Другият член ще е Бистра Коцева, експерт с дълготраен опит в областта на финансите и бизнес връзките и е добре позната на финансовия бранш у нас. Третият е Георги Бабев, който сега е самостоятелният член на СД.

При по този начин препоръчаната конструкция самостоятелните членове в Съвета на шефовете ще са болшинство, което подсигурява бистрота за акционерите и съблюдаване на най - положителните европейски практики за корпоративно ръководство. Тези промени следва да бъдат прегледани от Съвета на шефовете по самодейност на изпълнителния шеф и ще бъдат препоръчани за гласоподаване на акционерите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР